HotKeys – Vrući Dugmići

Obzirom da veoma često koristim par programa trebao mi je neki program koji će mi omogućiti da ih pokrećem koristeći prečicu na tastaturi. Tražio sam po internetu ali nisam našao ništa jednostavno što bi mi odgovaralo, pa sam odlučio da napravim jednostavan program koji bi omogućio dodavanje prečice za pokretanje programa.

Program je veoma jednostavan. Prilikom pokretanja pojavi se ikona programa u taskbar-u (pored sata) i desnim klikom na tu ikonu se otvara meni.

menu

klikom na Edit Hotkeys se otvara prozor u kome možete izmeniti prečice.

edit

 

Na slici se vidi jedna prečica za notepad. Ctrl je označen i za prečicu unet „1“ što znači da kada pritisnete kombinaciju Ctrl+1 na tastaturi otvoriće se notepad. Da bi sačuvali izmene kliknite na „Apply“ (ukoliko samo zatvorite prozor prečice neće biti snimljene). Program kreira .ini file u direktorijumu u kome se nalazi i u njemu su sačuvane sve prečice. Prilikom instalacije možete da izaberete jezik programa ili alternativno možete da preuzmete program bez instalacije. Ukoliko imate neki predlog/kritiku slobodno ostavite komentar ;).

HotKeys-install – Instalacija programa

HotKeys-sr – srpska verzija programa (samo exe file)

HotKeys-en – engleska verzija programa (samo exe file)

Hotkeys-src – source (autoitscript)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.